9 april 2012

Pecannotentaart

Ingrediënten:
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 1/2 eetlepel kruidnagelpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 ml crème fraîche
  • 80 g pecannoten, ongezouten

Materialen:

  • bakpapier
  • steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)
  • lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 225 °C. Op met bloem bestoven aanrecht plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 25 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg. Overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Bodem bedekken met cirkel van bakpapier. Steunvulling erin strooien. Taartbodem in midden van oven in ca. 15 min. lichtbruin bakken.
 
Intussen in kom eieren loskloppen met bloem, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel en vanillesuiker. Crème fraîche erdoor roeren. Taartvorm uit oven nemen en steunvulling en bakpapier verwijderen.
 
Oventemperatuur terugschakelen op 200 °C. Pecannoten over taartbodem verdelen. Eimengsel in vorm schenken. In midden van oven taart in ca. 30 min. goudbruin en gaarbakken.
 
Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
 
Bron:
AH

De taart smaakte heerlijk, alleen de bodem was keihard geworden. Iemand een idee hoe dat kan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten