12 maart 2012

Mexicaanse tortillataart

Ingrediënten:
3 eetlepels olie
1 winterwortel, in kleine blokjes
3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
1 grote rode paprika, in kleine blokjes
3 bosuitjes, in ringetjes
2 teentjes knoflook, geperst
150 g maïs (blik)
500 g rundergehakt
1 rijpe banaan, in kleine stukjes
50 g rozijnen
200 ml gezeefde tomaten
1-2 eetlepels Mexicaanse kruiden
4 tortilla's
2 eetlepels koriander, fijngehakt
200 ml crème fraîche
150 g jong belegen kaas, geraspt

Bereiden:
Verhit de olie in een braadpan en fruit de winterwortel, bleekselderij, paprika en bosui in ca. 3 minuten zachtjes beetgaar. Voeg de knoflook toe aan de gefruite groente en schep de maïs erdoor. Schep ze op een bord.

Bak het gehakt in het bakvet rul. Roer de banaan met de rozijnen, gezeefde tomaten en Mexicaanse kruiden door het gehakt en laat de saus ca. 10 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel, om dikker te worden.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een lage taartvorm in en leg een tortilla op de bodem.

Verdeel een derde van het gehakt erover, strijk een volle lepel crème fraîche erover uit en schep hierop een derde van de groente. Strooi er een beetje kaas en koriander over en leg hierop een tweede tortilla. Herhaal dezelfde volgorde nog twee keer. Strijk de rest van de crème fraîche over de bovenste tortilla uit en strooi de rest van de kaas en koriander erover.

Bak de tortillataart in de oven in ca. 20 minuten.

Extra benodigd:
  • Taartvorm
Bron:
Okoko recepten

Heel erg lekker! De banaan geeft een heerlijke zoete smaak aan de saus.Dit recept ga ik zeker vaker maken. De saus wordt op smaak gebracht met mexicaanse kruiden, gebruik hiervoor koriander, komijn (djinten), chilipoeder en zout.

1 opmerking:

  1. Ha, een recept dat uitnodigt om zelf eens uit te proberen. I.p.v. deeg tortilla gebruiken maakt een originele hartige taart

    BeantwoordenVerwijderen