9 augustus 2011

Salade met avocado en caesardressing

Ingrediënten:
  • 4 eieren
  • 100 g ontbijtspek (plakjes)
  • 1 kropsla
  • 1 avocado
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 6 el Cardini's Caesar dressing

Bereiden:

1. Kook de eieren in 8 min. hard.  Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het ontbijtspek zachtjes uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 2.Haal de blaadjes van de sla, was ze en dep ze droog. 3. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in de lengte in kwarten. Schil de avocado, snijd hem overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd in de lengte in plakken. 4. Verdeel de sla over 4 borden en verdeel de uienringen, de avocado en het ei erover. Breek het spek in stukken en verdeel deze over de 4 borden. Schenk de dressing erover.
 
Deze salade heb ik uitgezocht om de Caeserdressing van Cardini's opnieuw te testen. Het smaakte prima, jammer genoeg bleek de avocado niet goed meer te zijn, die was helemaal bruin van binnen en smaakte muf. En dat terwijl ik hem net daarvoor bij AH gekocht had.  Beetje jammer...

2 opmerkingen:

  1. Zonde van je avocado, maar soms kan je dat niet aan de buitenkant zien, helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat stom van je avocado. Zeker omdat je hem net gekocht had!
    Ik heb vandaag trouwens de Cardini's honing-mosterddressing gekocht. Heb al even geproefd en ik vind hem heerlijk. Het kost wel wat maar dan heb je ook iets! :)

    BeantwoordenVerwijderen