6 maart 2011

Pikante kikkererwtensalade met feta

Ingredienten:
  • 3 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes,
  • fijngehakt
  • 300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 20 g koriander, fijngehakt
  • 20 g peterselie, fijngehakt
  • 2 eetl. gehakte bieslook of munt
  • 1 eetl. citroensap en -rasp
  • zout en versgemalen peper

Bereiden:
Verwarm de olie, fruit de ui circa 4 minuten en voeg dan de knoflook en Spaanse peper toe. Fruit enkele minuten mee en doe dit mengsel dan over in een schaal. Doe de kikkererwten erbij en meng goed. Voeg als alles op kamertemperatuur is de feta en kruiden toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Bron:
Boodschappen

1 opmerking:

  1. Hoi, ik hou van kikkererwten, lekker bij couscous of in de zomer bij een barbeQ. Ik kan niet wachten tot de zomer begint! Gr. Gerry

    BeantwoordenVerwijderen