13 februari 2011

Italiaanse tomatensoep

Ingrediënten:
  • 1 bak roma tomaten (750 g), in parten
  • 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g)
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 1 grote ui, in ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)
  • 2 ciabatta's (brood)
Materialen:
  • bakpapier
  • staafmixer
Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met het bakpapier en leg de tomaten erop. Zet de bakplaat 20 min. in de oven.

2. Bak de spekblokjes in een soeppan zonder boter of olie 4 min. Neem uit de pan. Bak in dezelfde pan de bleekselderij, de paprika's, de ui en de knoflook op laag vuur in 10 min. zacht en gaar. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Neem de tomaten uit de oven en voeg toe.

3. Bak de ciabatta's in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de spekblokjes toe.

4. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met de ciabatta. Lekker met 1 el crème fraîche.

Tip:
U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm vlak voor serveren op laag vuur op. Roer af en toe.

Bron:
AH

Weer een lekker soepje uit de Allerhande!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten