28 december 2010

Empanadillas met geitenkaas, appel, walnoot en honing

Ingrediënten:
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 appel (Goudreinet)
  • plak zachte geitenkaas
  • 8 walnoten
  • 10 theelepels honing
  • 1 eigeel, geklopt

Bereiding:
  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verkruimel de walnoten.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de helft in kleine blokjes.
  5. Meng de appel, walnoot en de geitenkaas door elkaar.
  6. Leg de bladerdeegvellen op een snijplank en snij ze diagonaal door midden, zodat er 10 driehoeken ontstaan.
  7. Leg op elke driehoek een theelepel appel/kaasmengsel zodat de helft van de driehoek bedekt is.
  8. Druppel een beetje honing op het appel/kaasmengsel.
  9. Vouw de bladerdeegdriehoekjes dicht.
  10. Bestrijk de bovenkant van de driehoekjes met een beetje eigeel.
  11. Leg de driehoekjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bak ze in cica 15 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen