8 oktober 2010

Engelse zalmboter


Ingrediënten:
  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 g zalmfilet
  • 75 g roomboter
  • 1/2 bakje gerookte zalmsnippers (a 100 g)
  • 1/2 bakje tuinkers

Materialen:

  • staafmixer of keukenmachine
  • schaaltje of kleine soufflévorm (inhoud 500 ml)

Voorbereiden:

In pan witte wijn met 100 ml water aan de kook brengen. Vuur zeer laag draaien en zalmfilet in wijn leggen (eventueel nog wat water toevoegen, vis moet net onderstaan) en in 10 min. gaar laten worden. Zalm met schuimspaan uit pan nemen. Donkere stukjes zalm verwijderen, rest met 50 g boter en 3 el van kookvocht in keukenmachine of met staafmixer pureren. Zalmsnippers toevoegen en kort meepureren, zodat nog enigszins grove stukjes zalm zichtbaar blijven. Helft van tuinkers erdoor scheppen en mengsel op smaak brengen met zout en peper. Zalmmengsel in schaaltje scheppen en bovenkant gladstrijken. (In magnetron) rest van boter smelten. Boter in dun laagje op zalmmengsel schenken en (in koelkast of vriezer) laten opstijven. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

Schaal zalmboter uit koelkast nemen en garneren met rest van tuinkers. Lekker met geroosterd wit- of bruinbrood.

Bron:

1 opmerking: